Chocoladetaart met sinaasappel
Chocoladetaart met sinaasappel

Bakken

Chocoladetaart met sinaasappel

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

CAKE
250 ml melk
200 g bruine basterdsuiker
150 g bloem
150 g suiker
100 ml zonnebloemolie
80 g cacao + 3 el
60 g maizena
8 g bakpoeder
5 g baking soda
2 eieren
1 sinaasappel
4 el mascarpone
3 el sinaasappeljam
1 tl vanille-extract
Snufje zout
GANACHE:
150 g melkchocolade, in kleine stukjes
100 ml slagroom

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Zeef de cacao 80g, maizena, bakpoeder en baking soda boven een kom. Doe de bloem samen met de bruine basterdsuiker, suiker en snuf zout erbij en meng door elkaar.
  2. Klop de eieren met de melk en ca. 100 ml warm water in een aparte kom. Voeg de zonnebloemolie en vanille -extract toe. Voeg de droge gemengde ingrediënten toe en mix tot een glad beslag. Voeg eventueel meer water toe indien nodig.
  3. Vet de bakvorm (ca. 20 cm doornsee) in en leg op de bodem bakpapier. Doe het beslag erin en bak de cake gaar in de voorverwarmde oven ca. 55 à 60 minuten. Test of het klaar is door met een stokje in het midden te prikken. Als het beslag eraan blijft kleven, is het nog niet gaar. Laat de cake een uur afkoelen.
  4. Halveer de cake horizontaal en meng de mascarpone samen met de sinaasappeljam en smeer de binnenkant in. Leg de bovenkant er weer op.
  5. Breng de slagroom tot tegen de kook aan en zet het vuur uit. Voeg de chocolade toe en laat dit een minuut staan. Roer tot de chocolade is opgelost. Giet de chocolade gelijkmatig over de cake. Laat afkoelen.
  6. Bestrooi 3 eetl cacao met behulp van een zeef over de taart. Rasp de sinaasappelzeste erover, snijd plakken van de sinaasappel en leg er waaiers van boven op de taart.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Ekoplaza feestspecial 2024.