Witlofsalade met gerookte zalm en tomaten
Witlofsalade met gerookte zalm en tomaten

Salade

Witlofsalade met gerookte zalm en tomaten

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

4 struikjes witlof
Sap van 2 citroenen
1 el olijfolie
4 hardgekookte eieren gepeld en in vieren gesneden
2 tomaten in vieren gesneden
100 g gerookte zalm in reepjes
2 el kappertjes
1 el dille fijngehakt

BEreidings wijze

  1. Snijd de bitterpunt uit de witlof kegelvormig weg en snijd de struikjes in grove stukken.
  2. Meng het citroensap met de olijfolie en schep dit direct door de witlof.
  3. Verdeel de witlof over 4 borden en beleg met ei, tomaat en zalm.
  4. Strooi de kappertjes en de dille erover.

Boodschappen lijst

  • product
    Milde olijfolie

    9,99 500 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Gerookte zalm

    9,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kappertjes

    3,19 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Witlof

    4,99 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    3,45 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Romatomaten

    2,99 500 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst