Veggie havergrutten sushi
Veggie havergrutten sushi

Hoofdgerecht

Veggie havergrutten sushi

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

300 g havergrutten
1 winterpeen
1 paprika
1 komkommer
2 el rijst azijn
6 el mayonaise
1 tl wasabi pasta of poeder
4 nori vellen
bamboe sushimat

BEreidings wijze

  1. Kook de havergrutten in een ruime hoeveelheid water in ongeveer 25-30 minuten gaar.
  2. Spoel deze goed af met behulp van een zeef (dit mag met koud water).
  3. Leg de havergrutten in een bak. Voeg het rijstazijn toe en roer goed door.
  4. Snijd de peen, paprika en komkommer in reepjes.
  5. Maak de wasabi-mayonaise klaar door de mayonaise met de wasabi te mixen.
  6. Leg één nori-vel met de gladde kant op de bamboe mat.
  7. Verdeel ongeveer 1/4e van de havergrutten over het vel. Laat hierbij ongeveer 2 cm aan de bovenkant vrij en 5 cm aan de bovenkant. Zo kun je straks de rol dicht maken.
  8. Vorm van de gesneden groenten in het midden in het midden van de havergrutten een lange horizontale rij. Verdeel daarna 1/4e van de wasabi-mayonaise over deze rij.
  9. Begin nu met het omrollen van het nori vel. Je gebruikt de bamboe mat om te rollen zodat je hem strak vast kan houden maar het vel niet scheurt.
  10. Gebruik wat water om de uiteinden aan elkaar te laten plakken. Snijd de rol in plakken en serveer met sesamolie of sojasaus.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Meesters van de Halm