Vegan spring rolls
Vegan spring rolls

Hoofdgerecht

Vegan spring rolls

  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 224 kcal / portie

Ingrediënten lijst

50 g mihoen
8 vellen rijstpapier
8 blaadjes sla
1 winterpeen, geraspt
8 el ongezouten pinda's, fijngemalen
4 el sojasaus
4 el koriander, kleingesneden + extra
4 tl knoflook, zeer fijngesneden
4 tl sesamzaad
2 tl limoensap
Voor erbij: chilisaus loempia

BEreidings wijze

  1. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakkingen, laat uitlekken en afkoelen.
  2. Meng de gemalen pinda's met de sojasaus, limoensap, koriander en knoflook.
  3. Vul een pan met heet water (niet kokend) en dompel hier een vel rijstpapier 5 tot 10 seconden in tot het zacht is. Leg vervolgens plat op een bord.
  4. Schep in het midden van het rijstvel 1 eetlepel van het pindamengsel, een klein handje afgekoelde mihoen, 1 eetlepel geraspte wortel en een blaadje sla. Bestrooi met sesamzaad en eventueel wat extra koriander. Zorg dat aan beide kanten 2 cm vrij blijft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol tot een pakketje. Herhaal dit met de andere rijstvellen.
  5. Serveer de spring rolls koud met Yakso loempiasaus.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 30 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten lente