Vegan champignon-preiquiche
Vegan champignon-preiquiche

Hoofdgerecht

Vegan champignon-preiquiche

  • Hoofdgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

DEEG:
300 g maïsmeel
100 g boekweitmeel
100 g sojaboter
40 g sojameel
3 tl bakpoeder
1 tl zout
1 tl tijm
VULLING:
400 g soja kwark
250 g champignons
50 g witte miso
50 g sojaboter
30 g maizena
1 prei
2 tl roze peper
1 tl zout

BEreidings wijze

  1. Kneed alle ingrediënten voor het deeg met 200 ml water door elkaar. Rol uit en doe het in de springvorm. Druk met de hand aan en zorg dat er een rechtopstaande rand is.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Was de prei en snijd deze in ringen. Snijd de champignons. Bak samen ongeveer 5 minuten met de sojaboter. Breng op smaak met ¼ theelepel zout en verdeel gelijkmatig over het deeg.
  4. Meng de overige ingrediënten en schenk ze over het groentemengsel.
  5. Bak gedurende 25-30 minuten in de oven, tot de quiche goudbruin en gaar is.

Boodschappen lijst