Vegan carrotcake
Vegan carrotcake

Bakken

Vegan carrotcake

  • Bakken
  • 8 personen
  • 301 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g geraspte wortel
250 g tarwebloem
200 g kokosbloesemsuiker
120 g milde olijfolie
80 g chocolade met kurkuma
50 g ongezoete appelpuree
2 vlaseieren (zie tips voor extra info)
1 sinaasappel, het rasp
1 el appelciderazijn
½ tl baksoda
½ tl wijnsteenbakpoeder
½ tl vanillepoeder
½ tl gemalen nootmuskaat
¼ tl gemalen kruidnagel
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng de droge ingrediënten in een kom: bloem, bakpoeder, baksoda, zout, specerijen, plus vanille en sinaasappelrasp.
  3. Maak de vlaseieren door het lijnzaadmeel (lijnzaad = vlas) goed te mengen met het water. Laat 10 minuten staan.
  4. Combineer intussen de olijfolie met de appelmoes en kokosbloesemsuiker en klop met de hand of machine enkele minuten door. Meng de vlaseieren erdoorheen en daarna de droge ingrediënten. Meng zo kort mogelijk.
  5. Voeg de geraspte peen, azijn en de gehakte Lovechock Turmeric Tulsi-repen toe en meng alles goed door elkaar. Vermeng er eventueel nog extra ingrediënten door.
  6. Giet in een beklede cakevorm (of cupcake-liners) en bak de cake in ca. 55 minuten gaar (ca. 20-35 minuten voor cupcakes).

Boodschappen lijst

Tips

Vlaseieren zijn plantaardige vervangers van eieren. Ze hebben dezelfde functie als eieren, wanneer het toegevoegd wordt aan een bak-recept. Hoe maak je een vlasei? Meng 2 eetlepels (20 gram) lijnzaadmeel met 6 eetlepels (90 ml) heet water. Meng dit met elkaar, laat even staan en mix vervolgens in de blender. Et voila!