Toscaans gehaktbrood met tomatensalade
Toscaans gehaktbrood met tomatensalade

Hoofdgerecht

Toscaans gehaktbrood met tomatensalade

  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 364 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 kg rundergehakt
300 g cherry trostomaatjes
2 tomaten, zaadlijsten eruit en in kleine blokjes
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook
1 ei
8 el paneermeel
4 el tomatenketchup
3 el balsamicoazijn
2 el olijfolie
2 el groene olijven, in ringetjes
1 el Italiaanse kruiden
1 el verse rozemarijnnaaldjes
1 el zout
1 el gemalen peper
Ook nodig: cakeblik

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Meng het gehakt met ei, knoflook, ui, tomaat, olijven, Italiaanse kruiden, rozemarijn, ketchup en breng gul op smaak met peper en zout. Maak het mengsel stevig met het paneermeel, het moet de dikte van deeg hebben. Verdeel het gehaktmengsel over het cakeblik en bak het in 45 minuten gaar in de oven.
  3. Haal het gehaktbrood uit het blik en laat het op een rooster 1 uur afkoelen.
  4. Leg intussen de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met balsamico, olijfolie, peper en zout. Zet ca. 10 minuten in de oven op 150°C. Schakel daarna de oven uit.
  5. Serveer het in plakken gesneden gehaktbrood met de tomaatjes.

Boodschappen lijst