Tonijntapenade met penne
Tonijntapenade met penne

Hoofdgerecht

Tonijntapenade met penne

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

350 g penne
320 g tonijn in olie, afgegoten en kleingemaakt
150 g zwarte olijven, ontpit en kleingesneden
150 g half gedroogde tomaatjes, kleingesneden
100 ml olijfolie
50 g ansjovisfilets, in stukjes
4 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
2 el pijnboompitten, geroosterd
1 el kappertjes
1 el citroensap
Flinke handvol rucola, kleingesneden
Klein handje basilicum, fijngehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta kort af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Meng alle overige ingrediënten voorzichtig door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  3. Meng de tonijntapenade door de penne. Garneer met rucola.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer Wijntip: Diwald Zweigelt