Hoofdgerecht
Tonijntapenade met penne
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 350 g penne
- • 320 g tonijn in olie, afgegoten en kleingemaakt
- • 150 g zwarte olijven, ontpit en kleingesneden
- • 150 g half gedroogde tomaatjes, kleingesneden
- • 100 ml olijfolie
- • 50 g ansjovisfilets, in stukjes
- • 4 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- • 2 el pijnboompitten, geroosterd
- • 1 el kappertjes
- • 1 el citroensap
- • Flinke handvol rucola, kleingesneden
- • Klein handje basilicum, fijngehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta kort af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
- Meng alle overige ingrediënten voorzichtig door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Meng de tonijntapenade door de penne. Garneer met rucola.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Volkoren penne
1,59 500 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Ansjovis filets
5,89 78 Gram
removeadd product to cart - Half gedroogde tomaten
3,19 90 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,29 200 Ml
removeadd product to cart - Pijnboompitten
4,79 80 Gram
removeadd product to cart - Pitloze zwarte olijven
5,29 180 Gram
removeadd product to cart - Tonijn Listao in olijfolie
4,99 160 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer Wijntip: Diwald Zweigelt
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!