Tomatensoep met boekweitcouscous
Tomatensoep met boekweitcouscous

Soep

Tomatensoep met boekweitcouscous

  • Soep
  • 4 personen
  • 315 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g kikkererwten (blik of pot), afgespoeld en uitgelekt
200 g tomatenpuree
140 g boekweit couscous
3 tenen knoflook, uitgeperst
2½ groentebouillonblokje
2 uien, in dunne halve ringen
2 stengels bleekselderij, in boogjes
1 winterpeen, in halve schijfjes
2 el olijfolie
2 el paprikapoeder
1 el gemalen komijn
Handje basilicumblaadjes, in fijne reepjes
Zout & zwarte peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de olijfolie in een hoge (soep)pan en bak de uien en knoflook met een snufje zout tot ze lichtbruin zijn, 4-5 minuten, af en toe roeren.
  2. Voeg 1,2 l water, gemalen komijn, paprikapoeder, bouillonblokjes, peen, bleekselderij en gemalen zwarte peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat doorkoken tot de groenten zacht zijn, ca. 10 minuten.
  3. Breng ondertussen 140 ml water voor de couscous aan de kook. Giet over de couscous (zoals aangegeven op de verpakking), dek af en laat 5 minuten staan.
  4. Roer de couscous door de soep en top met fijngesneden basilicum. Serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.