Teriyaki seitan met rijst en erwten
Teriyaki seitan met rijst en erwten

Hoofdgerecht

Teriyaki seitan met rijst en erwten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g seitan
300 g spinazie
200 g peulen
200 g kiemen naar keuze
150 g broccoliroosjes
150 g basmatirijst
120 g verse doperwten of uit de diepvries
4 teentjes knoflook
4 el sojasaus
2 el kokosolie
1 tl kruidenmix

BEreidings wijze

  1. Was de basmatirijst en breng met vier kopjes water aan de kook, zet vervolgens het fornuis laag en voeg de erwten toe. De rijst met het deksel op de pan zacht laten koken totdat het water compleet opgenomen is. De pan vervolgens aan de kant zetten totdat de rijst geserveerd wordt.
  2. De groenten schoonmaken en afspoelen. De knoflook schillen en in fijne schijven snijden. De spinazie, broccoli en peulen in grove stukjes snijden en in een kom opzij zetten. Snijd de seitan in blokjes.
  3. Een wok verhitten en vervolgens kokosolie toevoegen. Daarin de knoflook goudbruin aanbakken. Vervolgens de seitan blokjes uit de saus/marinade halen en ca. 5 minuten lang mee bakken. Hierna de groenten toevoegen en aanbakken (steeds weer omkeren) totdat de spinazie helemaal zacht geworden is.
  4. Voeg vervolgens de marinade en sojasaus toe en verhit alles kort. Aromatiseren met zout, peper en de kruiden zodat een heerlijke teriyaki saus ontstaat.
  5. Nu pas de verse kiemen toevoegen en met de andere ingrediënten vermengen.
  6. Het teriyaki gerecht met een balletje van de rijst met erwten serveren.

Boodschappen lijst