Hoofdgerecht
Schorseneren met paddenstoelen en biefstuk
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 455 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 8 schorseneren
- • 4 biefstukken à 125 g
- • 2 eieren, losgeklopt
- • 2 bakjes paddenstoelenmix, grof gesneden
- • 500 ml room
- • 2 el bloem
- • 2 el gehakte peterselie + extra ter garnering
- • Citroensap
BEreidings wijze
- Schil de ongewassen schorseneren met een dunschiller boven een stuk krantenpapier. Gooi het afval met het krantenpapier weg. Spoel de schorseneren onder de kraan en schil ze opnieuw.
- Maak met een dunschiller lange, platte slierten en ca. driekwart deel van de schorseneren en leg ze in een kom water met citroensap (tegen verkleuring). Rasp de overgebleven stukjes schorseneer grof en meng hier het losgeklopte ei en de bloem door (dit wordt rösti).
- Verwarm de oven voor op 180℃.
- Haal de sliertjes uit het citroenwater en kook ze 5 minuten in een pan met water en zout. Laat uitlekken en dep droog. Giet de room erbij en meng goed door elkaar met peper en zout naar smaak. Verdeel dit mengsel in vier hoopjes in een vuurvaste schaal. Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven. Bak intussen in een beetje olijfolie rösti van hoopjes van het geraspte schorseneermengsel in een koekenpan, druk plat. Houd warm.
Boodschappen lijst
- Rioja Crianza
12,99 75 cl
removeadd product to cart - Slagroom
3,89 250 Ml
removeadd product to cart - Runder biefstuk (2 stuks)
13,04 250 Gram
removeadd product to cart - Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Wijntip! Heerlijke Rioja Crianza, op traditionele wijze gemaakt. Zeer smaakvol met een verfijnde houttoon en zachte tannines. De houttonen kunnen getypeerd worden als aardse smaken, net als de aardse smaken van bospaddestoelen en schorseneren in het gerecht.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!