Salade van knolselderij met rauwe ham en walnoten
Salade van knolselderij met rauwe ham en walnoten

Salade

Salade van knolselderij met rauwe ham en walnoten

  • Salade
  • 2 personen
  • 495 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g knolselderij in luciferreepjes
3 el olijfolie
150 g walnoten
1 el volle yoghurt
2 el mayonaise
1 el truffelolie
45 g rauw ham
4 stuks bindsla (little gem) of 1 krop Romaanse sla, blaadjes losgehaald of in lange repen
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de oven voor op 180°C.
  2. Meng 2 eetlepels olijfolie door de knolselderijreepjes in een ovenschaal en breng op smaak met peper en zout. Rooster kort in de oven, ca. 6 minuten. Haal eruit en rooster daarna de walnoten ca. 10 minuten in de oven in een schaal.
  3. Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise en truffelolie. Meng de dressing door de sla en de knolselderij. Verdeel over 2 borden en leg de rauwe ram erbij. Bestrooi met walnoten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter