Salade met framboos en tuinbonen
Salade met framboos en tuinbonen

Salade

Salade met framboos en tuinbonen

  • Salade
  • 4 personen
  • 278 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g verse tuinbonen, dubbelgedopt
300 g doperwten, ontdooid
125 g frambozen
½ kropsla, schoongemaakt en in grove stukken gescheurd
Handje verse muntblaadjes, grof gesneden
2 el geroosterde amandelen
DRESSING:
3 el olijfolie
1 el appelciderazijn
1 tl scherpe mosterd
1 tl honing
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Breng een grote pan water met flink wat zout aan de kook. Blancheer hierin de tuinbonen 2 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit het water en dompel ze gelijk in een bak met ijskoud water. Blancheer op dezelfde manier de doperwten 1 minuut.
  2. Hussel de kropsla met de tuinbonen en erwten in een mooie schaal, verdeel de frambozen en amandelen erover.
  3. Klop een dressing van alle ingrediënten en sprenkel over de salade. Garneer met munt.

Boodschappen lijst

Tips

Geen verse tuinbonen? Gebruik dan 300 g diepvries tuinbonen, nogmaals gedopt. Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.