Romige aardpeer-linzensoep met dragon en mosterd
Romige aardpeer-linzensoep met dragon en mosterd

Soep

Romige aardpeer-linzensoep met dragon en mosterd

  • Soep
  • 4 personen
  • 353 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1½ l kruidenbouillon
300 g aardperen, geschild en in blokjes
200 g zwarte linzen
100 ml witte wijn
100 ml room
15 g roomboter
1 sjalot, gesnipperd
½ prei, in dunne halve ringen
Bosje dragon
2 takjes tijm
2 blaadjes laurier
1 el mosterdzaad
1 el witte wijnazijn
1 tl komijn
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm een soeppan met het klontje boter. Fruit de sjalot en prei voor circa vijf minuten glazig.
  2. Ris de blaadjes dragon van de takjes. Bewaar de blaadjes voor later. Voeg na circa twee minuten mosterdzaad, kummel, laurier en tijm en takjes dragon toe.
  3. Voeg daarna de linzen en aardperen toe en blus het geheel af met de witte wijn. Laat de witte wijn aan de kook komen en voeg daarna de kruidenbouillon toe.
  4. Kook de linzen in circa 25 minuten gaar. Verwijder de takjes dragon, tijm en blaadjes laurier.
  5. Schep een 1/2 soeplepel linzen uit de soep en bewaar deze apart.
  6. Pureer de linzensoep met een staafmixer tot een gladde soep.
  7. Hak ondertussen de dragon fijn. Meng deze door de slagroom en klop de slagroom met een handmixer op tot lobbige dikte.
  8. Serveer de soep met een eetlepel van de dragonroom er bovenop en garneer met wat extra takjes dragon en de hele linzen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2020.