Soep
Romige aardpeer-linzensoep met dragon en mosterd
- • Soep
- • 4 personen
- • 353 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1½ l kruidenbouillon
- • 300 g aardperen, geschild en in blokjes
- • 200 g zwarte linzen
- • 100 ml witte wijn
- • 100 ml room
- • 15 g roomboter
- • 1 sjalot, gesnipperd
- • ½ prei, in dunne halve ringen
- • Bosje dragon
- • 2 takjes tijm
- • 2 blaadjes laurier
- • 1 el mosterdzaad
- • 1 el witte wijnazijn
- • 1 tl komijn
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm een soeppan met het klontje boter. Fruit de sjalot en prei voor circa vijf minuten glazig.
- Ris de blaadjes dragon van de takjes. Bewaar de blaadjes voor later. Voeg na circa twee minuten mosterdzaad, kummel, laurier en tijm en takjes dragon toe.
- Voeg daarna de linzen en aardperen toe en blus het geheel af met de witte wijn. Laat de witte wijn aan de kook komen en voeg daarna de kruidenbouillon toe.
- Kook de linzen in circa 25 minuten gaar. Verwijder de takjes dragon, tijm en blaadjes laurier.
- Schep een 1/2 soeplepel linzen uit de soep en bewaar deze apart.
- Pureer de linzensoep met een staafmixer tot een gladde soep.
- Hak ondertussen de dragon fijn. Meng deze door de slagroom en klop de slagroom met een handmixer op tot lobbige dikte.
- Serveer de soep met een eetlepel van de dragonroom er bovenop en garneer met wat extra takjes dragon en de hele linzen.
Boodschappen lijst
- Prei
2,18 2 stuks
removeadd product to cart - Kruidenbouillonblokjes provençaalse kruiden
1,99 8 stuks
removeadd product to cart - Gele mosterdzaad
2,59 60 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,49 200 ml
removeadd product to cart - Grillo Viognier
11,59 75 cl
removeadd product to cart - Beluga linzen
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Dragon
3,99 15 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!