Rogge-ontbijtkoek
Rogge-ontbijtkoek

Bakken

Rogge-ontbijtkoek

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

250 g volkoren roggemeel
200 g gedroogde abrikozen, geweld in een laagje water
10 druppels stevia
2 eieren
6 el zonnebloempitten + extra ter decoratie
1 volle el kokosmeel
1 el kokosolie
4 tl speculaaskruiden
1 tl kaneel
½ tl kardemom
Scheutje citroensap
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Verwarm de gewelde abrikozen op een zacht vuurtje.
  3. Meng de kokosolie door de warme abrikozen en pureer ze daarna in de keukenmachine/staafmixer.
  4. Meng de rest van de ingrediënten door elkaar met 200 ml water met een handmixer en mix er de abrikozenpuree door.
  5. Schep het mengsel in een ingevet cakeblik. Bestrooi eventueel met zonnebloempitten. Bak de ontbijtkoek in ca. 45 minuten in de oven gaar.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit: Lekker Weten Winter