Rode linzensoep met creme fraiche
Rode linzensoep met creme fraiche

Soep

Rode linzensoep met creme fraiche

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 l kippenbouillon
175 g rode linzen, gewassen en goed uitgelekt
125 ml crème fraîche
2 aardappels, in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 grote ui, gesnipperd
1 winterpeen, in dunne plakjes
2 el boter + klontje om in te bakken
1 el tomatenpuree
2 tl paprikapoeder
2 tl gemalen komijnzaad
Paar sprieten bieslook

BEreidings wijze

  1. Verhit het klontje boter in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  2. Voeg de bouillon, linzen en paprikapoeder toe en breng aan de kook.
  3. Zet het vuur lager, voeg de aardappel en wortel toe en laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Smelt intussen 2 el boter in een koekenpan en voeg de komijn toe. Verwarm tot het heerlijk geurt en roer er dan de tomatenpuree door. Laat circa 2 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Doe het tomatenpureemengsel in de soep en pureer alles glad en smeuïg met een staafmixer.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2014.