Rode currysoep met garnalen, bimi en taugé
Rode currysoep met garnalen, bimi en taugé

Soep

Rode currysoep met garnalen, bimi en taugé

  • Soep
  • 2 personen
  • 297 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g gepelde tomaten
400 ml kokosmelk (blik)
150 g bimi, gehalveerd en beetgaar gekookt
50 g taugé
1 doosje diepvriesgarnalen, ontdooid en drooggedept
2 el gembersiroop
2 el zonnebloemolie
1 el zwart sesamzaad
1 el Thaise rode currypasta
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Verhit op laag vuur 1 eetlepel olie in een kookpan en fruit hierin de currypasta ca. 2 minuten. Voeg de kokosmelk en gepelde tomaten toe en breng aan de kook. Mix tot een soep met een staafmixer en breng eventueel nog verder op smaak met zout.
  2. Verhit op middelhoog vuur 1 eetlepel olie bak hierin de garnalen kort, ca. 3 minuten. Zet het vuur uit en voeg de gembersiroop en sesamzaadjes toe.
  3. Verdeel de garnalen en bimi over 2 maaltijdsoepkommen en schep de soep erop, garneer met taugé.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2020.