Pruimenchutney
Pruimenchutney

Sauzen & dressings

Pruimenchutney

  • Sauzen & dressings
  • 10 personen
  • 97 kcal / portie

Ingrediënten lijst

700 g pruimen
350 g uien
300 g bruine suiker
165 ml appelciderazijn
165 ml pruimenazijn
125 g rozijnen
1 kaneelstokje
2 tl geel mosterdzaad
1 tl zout
½ tl chilivlokken

BEreidings wijze

  1. Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Maak de uien schoon en snipper ze heel fijn.
  2. Doe het fruit en de pruimen in een grote kookpan en voeg daar alle andere ingrediënten aan toe.
  3. Breng alles aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat alles zonder deksel een uur pruttelen terwijl je af en toe roert om te voorkomen dat de chutney gaat aankoeken.
  4. Schep de chutney in gesteriliseerde potten en sluit ze direct af.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 60 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst