Pittige bloemkoolrijst met pindadressing
Pittige bloemkoolrijst met pindadressing

Hoofdgerecht

Pittige bloemkoolrijst met pindadressing

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 421 kcal / portie

Ingrediënten lijst

125 g bospeen, in lucifers gesneden
125 g peultjes, in flinterdunne reepjes
100 g pinda's, grof gehakt
2 bosui, in dunne ringetjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes gesneden
1 bloemkool, in roosjes
1 courgette, in lucifers gesneden
2 el kokosolie
DRESSING:
90 g pindakaas crunchy
80 ml plantaardige drink
2 el limoensap
1 el coconut aminos
2 tl ahornsiroop
1 tl sambal

BEreidings wijze

  1. Maak de dressing: doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een egaal geheel.
  2. Maal de bloemkoolroosjes fijn in een keukenmachine. Doe dit eventueel in delen.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rode peper en de knoflook 1 minuut, voeg ¾ van de pinda’s toe en bak 1 minuut mee. Doe de gemalen bloemkool erbij en bak nog eens 4 minuten.
  4. Verdeel de bloemkoolrijst over kommen en garneer met de reepjes peul, bospeen, courgette en de ringetjes bosui.
  5. Serveer met de pindadressing en de overgebleven pinda’s.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 20 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.