Pasta met zalm, winterpostelein en mierikswortel
Pasta met zalm, winterpostelein en mierikswortel

Hoofdgerecht

Pasta met zalm, winterpostelein en mierikswortel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 573 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 el olijfolie + extra voor erover
2 tenen knoflook, fijngehakt
150 ml droge witte wijn
250 g soya cuisine
400 g winterpostelein, gewassen en gedroogd
1 el mierikswortelsaus of spread (potje)
1 pak koelverse tagliatelle
200 g gerookte zalm, in reepjes
Zwarte peper uit de molen
Optioneel:
1 el kappertjes, uitgelekt

BEreidings wijze

  1. Breng een grote pan water aan de kook (voor de pasta) en voeg zout toe als het kookt. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en voeg de postelein toe. Laat al omscheppend slinken en schep dan uit de pan. Zet de pan terug op het vuur, verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de knoflook 1 minuut.
  2. Giet de wijn erbij en kook tot de helft in. Roer de soya cuisine en de mierikswortel erdoor en verwarm de saus nog ca. 3 minuten.
  3. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tagliatelle af en meng meteen door de knoflookroomsaus. Schep de postelein en de zalm erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper. Draai met een grote vork mooie nestjes van de tagliatelle en leg ze op warme borden of een schaal. Bestrooi naar wens met kappertjes en besprenkel eventueel met wat extra olijfolie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter