Panzanella: Toscaanse broodsalade
Panzanella: Toscaanse broodsalade

Salade

Panzanella: Toscaanse broodsalade

  • Salade
  • 1 persoon

Ingrediënten lijst

Ca. 4 sneetjes (oud) brood, in grove blokken
Scheutje olijfolie
4 tomaten, in stukken
1 rode en 1 groene paprika, in reepjes
½ komkommer, zaadlijst verwijderd en in kleine blokjes
1 rode ui, in halve ringen
klein handje basilicum, grof gesneden
2 el kappertjes
Voor de dressing:
6 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 el balsamicoazijn

BEreidings wijze

  1. Besprenkel de broodblokjes aan alle kanten goed met olijfolie. Rooster ze in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Laat afkoelen.
  2. Klop intussen een dressing van de olie en de azijnen.
  3. Vermeng het brood met de rest van de ingrediënten en de dressing en laat minstens een uur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Schep voor het serveren nog eens door.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer