Paddenstoelenrisotto met parmezaan
Paddenstoelenrisotto met parmezaan

Hoofdgerecht

Paddenstoelenrisotto met parmezaan

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 272 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g risottorijst
250 g kastanjechampignons
200 g Parmigiano Reggiano
150 g oesterzwammen
150 ml witte wijn
20 g gedroogde porcini of shiitake
10 cherrytomaatjes
3 sjalotjes
3 tenen knoflook
1 portobello
1 groentebouillonblokje
Handje citroentijm
Handje sla
Handje oregano
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Los het bouillonblokje op in 1½ liter heet water.
  2. Bak de gesneden paddenstoelen met de knoflook en de citroentijm beetgaar in een bakpan met 2 eetlepels van de olijfolie.
  3. Stoof in een andere pan de sjalotjes en rijst een paar minuten in een klontje boter plus 2 eetlepels olijfolie en blus daarna af met de witte wijn. Voeg telkens een beetje groentebouillon toe tot de rijst net onder staat en gaar op laag vuur totdat de bouillon is opgenomen. Herhaal dit proces tot de bouillon op is. Voeg de gewelde porcini toe en de gebakken paddenstoelen.
  4. Roer de parmezaan en een klontje boter door de risotto en breng op smaak met peper en zout, garneer met cherrytomaatjes en wat sla en/of gehakte oregano.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.