Oosters gemarineerde kabeljauw
Oosters gemarineerde kabeljauw

Bijgerecht

Oosters gemarineerde kabeljauw

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 212 kcal / portie

Ingrediënten lijst

KABELJAUW:
4 stukken kabeljauwfilet (à 100-150 g)
1 bosje bosui, in dunne ringetjes
1 wortel, in dunne reepjes
Handvol koriander, grof gehakt
Paar druppels geroosterde sesamolie
MARINADE:
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode peper, in ringetjes
1 limoen, sap + rasp
4 el sojasaus
4 el honing
1 flinke el gember, geraspt
Klein scheutje water

BEreidings wijze

  1. Maak eerst de marinade: verwarm de honing met de sojasaus en een scheutje water in een pannetje. Draai het vuur uit als de honing glad en vloeibaar is geworden en voeg dan de gember, knoflook, peper en limoensap en rasp toe. Laat helemaal afkoelen.
  2. Leg de stukken kabeljauw in de marinade en zet afgedekt een paar uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 240℃.
  4. Haal de vis uit de dressing en giet de dressing in een pan die ovenbestendig is. Zet de pan in de oven tot het mengsel begint te bubbelen. Leg dan de stukken kabeljauw erin, huidzijde naar boven. Bak in ca. 15 minuten gaar in de oven. Kwast de dressing tussentijds een paar keer over de vis.
  5. Meng intussen een paar druppels sesamolie met de bosui, wortelreepjes en koriander.
  6. Leg de kabeljauw op warme borden en garneer met de salade. Meteen serveren.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst