Naanbrood met cashewpasta, bloemkool en mangosalsa
Naanbrood met cashewpasta, bloemkool en mangosalsa

Hoofdgerecht

Naanbrood met cashewpasta, bloemkool en mangosalsa

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

4 mini naanbroodjes
Enkele el cashewpasta
Enkele el plantaardige variatie op yoghurt - kokos
Klein handje cashewnoten, geroosterd
GEROOSTERDE BLOEMKOOL:
400 g bloemkool, in kleine roosjes
4 el milde olijfolie
1 tl garam masala
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
Snufje kurkuma
SALSA:
1 kleine mango, geschild en in blokjes
1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
½ komkommer, zaadjes eruit en in blokjes
Handje verse koriander, grof gesneden
Limoensap, naar smaak

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng voor de bloemkool de olie met de specerijen en wat zout in een kom. Meng de bloemkoolroosjes erdoor en hussel alles goed. Spreid de roosjes uit over een bakplaat en rooster ze ca. 25 minuten in de oven.
  3. Maak intussen de salsa door de komkommer, mango en rode uit te mengen. Breng op smaak met limoensap.
  4. Bereid vlak voor het serveren de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de koriander door de salsa.
  5. Besmeer de warme naanbroodjes met cashewpasta. Schep de bloemkoolroosjes en vervolgens de salsa erop. Schep er wat kokosyoghurt over. Bestrooi eventueel met wat cashewnoten.

Boodschappen lijst

Tips

Lekker als hoofdgerecht, maar ook als lunch! Nice & Nuts staat voor een grote variatie aan noten, zuidvruchten, zaden, pitten en mixen. En onlangs zijn ook vier notenpasta’s toegevoegd in de smaken hazelnoot, amandel, gemengde noten en cashew. De noten zijn zorgvuldig geselecteerd en gemalen tot heerlijke pasta’s. Lekker op brood! Maar ook te gebruiken in baksels of smoothies.