Mulligatawny soep
Mulligatawny soep

Soep

Mulligatawny soep

  • Soep
  • 6 personen
  • 288 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 l groentebouillon
400 g tomatenblokjes (blik)
250 g rijst
4 uien, in halve ringen
4 stengels bleekselderij, fijngesneden
3 penen, fijngesneden
3 teentjes knoflook, geperst
2 rode paprika's, in kleine stukjes
1 stengel citroengras, gekneusd
½ bloemkool, fijngesneden
¼ rode chilipeper, fijngesneden
6 el yoghurt of plantaardig alternatief
3 el olijfolie
2 el gele currypasta
1½ el garam masala
6 takjes koriander, de blaadjes
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de groentebouilllon in een grote pan tegen de kook aan.
  2. Verhit intussen de olijfolie in een (gietijzeren) pan en fruit daarin de uien, knoflook en chilipeper glazig. Voeg de bleekselderij, bloemkool, wortel, rode paprika, currypasta, garam masala en citroengras toe en stoof rustig ca. 5 minuten.
  3. Giet de bouillon op de groenten en voeg de rijst en het blik tomaten toe. Laat rustig doorkoken tot de rijst gaar is. De rijst zorgt dat de soep gaat binden dus roer vaak door.
  4. Breng de mulligatawny op smaak met zout en peper. Verdeel over 6 kommen en schep er een lepel yoghurt op. Garneer met koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.