Miso-gelakte kabeljauw met eiermie
Miso-gelakte kabeljauw met eiermie

Hoofdgerecht

Miso-gelakte kabeljauw met eiermie

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 463 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g eiermie
100 ml misosoep
100 g cashewnoten, geroosterd in een droge koekenpan
4 stukken kabeljauwfilet met huid à 100 g
2 paksoi, in reepjes
1 rode peper, zaadlijsten eruit en in ringetjes
4 el teriyakisaus
3 el zonnebloemolie
2 el sesamolie
2 el sushi-azijn
Beetje gezeefde bloem
Klein beetje bruine suiker

BEreidings wijze

  1. Verwarm de misosoep met de sushi-azijn, sesamolie en de teriyakisaus in een steelpan. Breng op smaak met bruine suiker.
  2. Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel koud af en zet opzij.
  3. Haal de kabelhauw aan de huidzijde door de bloem en bak de filets op deze kant in de hete zonnebloemolie mooi bruin. Blus af met de misosaus, keer om, haal van het vuur en laat de andere kant doorwarmen.
  4. Bak intussen in een wok of ruime koekenpan de peper met de paksoi. Voeg eiermie toe en warm snel door. Meng de cashewnoten erdoor en verdeel over 4 borden.
  5. Leg de kabeljauwfilets op de mie en schep de saus er rijkelijk over. Meteen serveren.

Boodschappen lijst