Linzenbrood met bloemkool en aubergine
Linzenbrood met bloemkool en aubergine

Lunch

Linzenbrood met bloemkool en aubergine

  • Lunch
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

300 g bloemkool, in kleine roosjes
300 g aubergine, in blokjes van 1x1 cm
200 g rode of gele linzen
100 g havermout
50 g rozijnen
25 g gebroken lijnzaad
25 g zonnebloempitten
2 rode uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2½ tl kerriepoeder

BEreidings wijze

  1. Doe de linzen met 400 ml water in een pan, breng aan de kook en kook in 15 tot 20 minuten gaar. Giet de linzen af en laat ze afkoelen.
  2. Verdeel de bloemkoolroosjes en de aubergineblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
  3. Stel de oven in op 220°C, schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de bloemkoolroosjes en de aubergineblokjes in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
  4. Doe de linzen, de geroosterde bloemkool en aubergine, de gesnipperde ui en knoflook, de zonnebloempitten, het lijnzaad, de havermout, de kerrie en peper en zout naar smaak in een grote kom en meng en kneed alles goed door elkaar.
  5. Bekleed een cakevorm van 25 cm/1½ liter met bakpapier. Schep de linzenmassa in de vorm en druk hem goed aan.
  6. Stel de oven in op 190°C, zet het linzenbrood in het midden van de oven en bak het in 90 minuten gaar.
  7. Stort het linzenbrood op een bakplaat, verwijder de cakevorm en het bakpapier en zet het linzenbrood nog 10 minuten terug in de oven, zodat ook de buitenkant mooi goudbruin wordt.

Boodschappen lijst