Linzen met geroosterde wortel
Linzen met geroosterde wortel

Hoofdgerecht

Linzen met geroosterde wortel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 330 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g Dupuis linzen (blik), afgespoeld en uitgelekt
2 ingelegde citroenen, alleen de schil fijngehakt
2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd en fijngehakt
1 grote (of 2 kleine) zure appel
1 bos bospeen, gewassen en loof op een stukje van 3 cm na verwijderd
1 schaaltje munt, grof gehakt
½ citroen, uitgeperst
Klein handje koriander, grof gehakt
1½ el olijfolie extra vierge
Zout & peper
DRESSING:
6 el olijfolie extra vierge
2 el balsamicoazijn
1 grote teen knoflook, fijngeraspt
1 cm gember, geschild en fijngeraspt
¼ tl ahornsiroop

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de bospeen met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster beetgaar in ca. 25-30 minuten in de oven.
  3. Klop intussen alle dressing-ingrediënten door elkaar.
  4. Doe de linzen in een ondiepe schaal en meng de helft van de chilipeper en een derde van de ingelegde citroen erdoor. Breng op smaak met zout en peper en meng er een beetje van de dressing door.
  5. Halveer de appel(s), verwijder het klokhuis en snijd in reepjes. Meng door de nog warme wortel, samen met het citroensap, de rest van de chilipeper en ingemaakte citroen, het grootste deel van de verse kruiden en de dressing.
  6. Strooi de rest van de kruiden over de linzen en schep het wortelmengsel erbovenop.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021