Salade
Lentesalade met aardappeltjes en groene asperge
- • Salade
- • 4 personen
- • 343 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 800 g krieltjes met schil, gewassen, gedroogd en grof gesneden
- • 250 g doperwten (diepvries), kort geblancheerd in kokend water en koud afgespoeld
- • 200 g groene asperges, harde uiteinden verwijderd en in stukken gesneden
- • 8 à 10 radijsjes, in dunne plakjes
- • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
- • 2 el gehakte verse dille
- • 1 à 2 el olijfolie
- • Zeezout & zwarte peper
- • DRESSING:
- • 4 à 5 el olijfolie
- • 1 à 1½ el appelazijn
- • 1 el grove mosterd
- • Snufje roze himalayazout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de gesneden aardappeltjes met een paar lepels olijfolie, zout en zwarte peper. Leg ze in een ovenschaal en rooster ze ca. 30 minuten. Schep af en toe om. Grill ondertussen de asperges kort (beetgaar) in een hete grillpan.
- Vermeng de asperges in een saladeschaal met de doperwten, gesneden radijsjes, bosuitjes en de dille. Hussel de geroosterde krieltjes erdoor.
- Maak een dressing van alle ingrediënten en giet over de salade. Schep om en serveer direct.
Boodschappen lijst
- Groene asperges
5,49 250 Gram
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart - Vastkokende kriel aardappeltjes
2,59 450 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Radijsjes
1,99 1 stuk
removeadd product to cart - Ongefilterde appelazijn
3,29 750 ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!