Lente tabbouleh met komkommer
Lente tabbouleh met komkommer

Hoofdgerecht

Lente tabbouleh met komkommer

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 721 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 g kikkererwten, afgespoeld en drooggedept
250 g doperwten (diepvries)
100 g couscous
30 g peterselie, grof gehakt
15 g munt, rof gehakt
2 citroenen, rasp + sap
1 bosje radijs, in kwarten
1 komkommer, in blokjes
1 granaatappel, de pitjes
1 rode peper, zaadjes eruit en fijngehakt
1 el garam masala
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Breng 100 ml water aan de kook en giet dit over de couscous. Dek af en laat de couscous wellen.
  3. Meng 4 eetlepels van de olie met de garam masala. Schep door de kikkererwten en rooster ze 15 minuten in de oven op een stuk bakpapier.
  4. Mix de bevroren doperwten door de hete kikkererwten en meng de citroenrasp en de couscous erdoor. Zet nog 10 minuten in de oven.
  5. Meng in een grote schaal de kikkererwten met de verse kruiden, radijs, komkommer, rode peper, overgebleven olie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de granaatappelpitten.

Boodschappen lijst

Tips

Heerlijk in combinatie met de Vitis wijn van Azul Y Garanza. In de smaak tonen van rijpe peer, appel, perzik en meloen aangevuld met enige frisheid en kruidige toon. Dit recept komt uit de Lekker Weten Lente 2021