Kersentaartjes
Kersentaartjes

Bakken

Kersentaartjes

  • Bakken
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

BODEMS:
100 g havervlokken
100 g amandelmeel
2 eieren, losgeklopt
2 el zonnebloempitten
2 tl kokosbloesemsuiker
2 g agar-agar
Snufje zout
Optioneel: ½ tl kardemom
VULLING:
450 g kersen zonder pit
200 g cottage cheese
3 el amandelen of hazelnoten, gehakt
1 el honing

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 150ºC.
  2. Meng de havervlokken met het amandelmeel, de zonnebloempitten, zout en kokosbloesemsuiker in een kom. Voeg de eieren toe, de agar-agar en eventueel de kardemom en meng tot een homogene massa. Voeg naar smaak nog wat kokosbloesemsuiker toe.
  3. Verdeel het mengsel over ingevette taartvormpjes of een muffinbakblik (of maak een plaatkoek van 1½ cm dik) en maak kuiltjes in de bodem waarin je driekwart van de kersen legt*.
  4. Bak de taartbodem(s) in ca. 45 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat op een rooster uitdampen en afkoelen en daarna minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  5. Meng vlak voor het serveren de honing door de cottage cheese en verdeel over de taart(jes). Bestrooi met noten, kiemen of zaden en garneer met de achtergehouden kersen en naar wens een paar druppeltjes olie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente Voor 10 à 12 taartjes of 1 grote plaatkoek Tip: vervang de noten eens door hennepzaad of tarwekiemen.