Hoofdgerecht
Kabeljauw met pastinaakpuree en wortelsaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 l melk
- • 800 g pastinaak, geschild en in kleine blokjes
- • 100 g ongezouten boter, in kleine blokjes
- • 4 stukken kabeljauwfilet met vel
- • Olijfolie, om in te bakken
- • Paar blaadjes basilicum (garnering)
- • WORTELSAUS:
- • 500 ml groentebouillon
- • 250 g waspeen, geraspt
- • ½ ui, gesnipperd
- • 1 laurierblad
- • 1 kruidnagel
- • 1 tl suiker
- • Scheutje room
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Breng de melk aan de koek. Voeg de pastinaak toe en kook in 5-10 minuten gaar.
- Schep de pastinaak met een schuimspaan uit de pan in een keukenmachine. Draai tot een egaal mengsel en voeg daarna al draaiend de boter toe. Breng de puree op smaak met zout en peper. Voeg naar wens een beetje van de melk toe voor een dunnere puree. Houd warm.
- Fruit de ui in de boter in een pan en voeg dan de waspeen, suiker, kruidnagel en laurierblad toe. Roer goed door, giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Haal de kruidnagel en het laurierblaadje uit de pan en pureer de inhoud tot een saus met een staafmixer. Maak de saus af met een scheutje room, zout en peper.
- Verhit een beetje olijfolie in een bakpan en bak de kabeljauwfilets op de huid 3-4 minuten tot de huid goudbruin en krokant is. Draai om en bak de andere kant 2-3 minuten tot de vis gaar is. Serveer op voorverwarmde borden met de puree en saus.
Boodschappen lijst
- Basilicum
2,59 70 Gram
Uit assortiment
- Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,35 1 Liter
removeadd product to cart - Laurier
3,19 10 Gram
removeadd product to cart - Kabeljauwfilet
9,35 235 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Groentebouillon gistvrij
4,49 150 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
19,49 1 Liter
removeadd product to cart - Kruidnagel
3,69 30 Gram
removeadd product to cart - Soja cuisine
2,09 250 ML
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!