Herfsttaart met pompoen en geitenkaas
Herfsttaart met pompoen en geitenkaas

Bakken

Herfsttaart met pompoen en geitenkaas

  • Bakken
  • 4 personen
  • 449 kcal / portie

Ingrediënten lijst

650 g flespompoen, geschild en in dunne plakjes
185 ml melk of plantaardige drink
160 ml slagroom of sojaroom
120 g geitenkaas, verkruimeld
4 eieren
1 rol bladerdeeg (of 7 plakjes uit de diepvries, ontdooid)
2 tl verse tijmblaadjes
Ook nodig: taartvorm van 23 cm

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die groot genoeg is om de taartvorm te bekleden. Druk het deeg in de vorm en snijd het overhangende deeg weg. Prik de bodem in met een vork. Bak het bladerdeeg ca. 15 minuten in de oven, tot het licht kleurt. Laat het iets afkoelen en druk daarna het deeg wat platter.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 170°C.
  4. Schik de plakjes pompoen vanaf de rand naar het midden als een rozet op de bladerdeegbodem. Bestrooi met geitenkaas en tijm.
  5. Roer in een kom de eieren los met de slagroom, melk en wat zout en peper. Schenk dit rustig over de pompoen.
  6. Bak de taart ca. 30 minuten tot de vulling is gestold.
  7. Bestrooi met zout en peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017.