Gevulde portobello's met rode linzen en cavalo nero
Gevulde portobello's met rode linzen en cavalo nero

Hoofdgerecht

Gevulde portobello's met rode linzen en cavalo nero

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

150 g rode linzen
100 g crème fraîche
4 portobello's
3 pluimen cavolo nero
1 rode ui
1 teentje knoflook
4 el olijfolie
Handje gemengde noten, fijngehakt
Handje Parmezaanse kaas
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de linzen ongeveer 15 minuten in ruim water.
  2. Snijd de nerf uit de cavolo nero en snijd de kool in kleine stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de knoflook en de ui aan. Voeg de linzen en de cavolo nero toe, schep op middelhoog vuur door elkaar tot de kool is geslonken.
  4. Voeg de crème fraîche toe aan het linzenmengsel en roer tot het is opgelost. Proef op zout en peper.
  5. Verhit de oven voor op 180ºC. Snijd het steeltje uit de portobello’s en veeg ze schoon met een stukje keukenpapier.
  6. Druppel wat olijfolie in een ovenschaal. Leg de portobello’s er op hun rug in. Vul ze met het romige linzenmengsel. Strooi de gehakte noten er overheen en rasp de kaas boven de paddenstoelen.
  7. Schuif ze in de oven en bak ze ongeveer 20 minuten tot de kaas gesmolten is en een beetje verkleurd.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2016. Wijntip! Nero d'Avola van Purato: een wijn uit Sicilië met mooi rijp fruit, zwarte kersen, pruimen en mooie zuren. Deze combineren uitstekend met de cavolo nero en de crème fraîche.