Geroosterde bietensalade met cicioni
Geroosterde bietensalade met cicioni

Salade

Geroosterde bietensalade met cicioni

  • Salade
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

¼ venkelknol, gewassen
2 wortels, gewassen en geschild
4 bieten, in parten
1 bleekselderijstengel, in plakjes gesneden
3 rozeval aardappels, in parten
80 g rucola
4 el balsamico azijn
6 el olijfolie
peper en zout
40 g Cicioni, geschaafd
groen van venkel als garnering

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg in een ovenschaal de aardappels aan de ene kant en de bieten aan de andere kant, bestrooi met zout en olijfolie en rooster in de oven voor 30 min.
  2. Trek met een dunschiller linten van de wortel en venkel. Maak een dressing van de azijn en olijf door deze te mengen. Meng de rucola met de helft van de dressing. Verdeel de rucola over de borden. Leg hierop de groenten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de geschaafde Cicioni over de salades. Dresseer met de overige dressing.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Cicioni