Kook de bloemkoolroosjes in ca. 10 minuten beetgaar in ruim kokend water met een beetje zout. Giet af en leg de roosjes uitgespreid op een schaal zodat ze kunnen afkoelen terwijl de saus gemaakt wordt.
Maak een pasta van alle boemboe-ingrediënten in de keukenmachine.
Fruit voor de saus de boemboe 5 minuten op laag vuur in een beetje kokosolie. Voeg de santen toe en laat smelten. Giet het water erbij en roer de tahin erdoor. Breng de saus op smaak met gembersiroop en azijn. Proef op zout. Check de dikte en voeg eventueel extra water toe of kook heel zachtjes in. Haal van het vuur.
Schik alle de groenten op een grote schaal of verdeel over 4 borden. Schenk de saus erover (lauw of koud) en garneer met ei en selderijblad
Tips
Bron: Lekker Weten Special
Reviews
Er zijn nog geen beoordeling. Wees de eerste om te beoordelen ( Inloggen )
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept
Laat het ons weten!
Kook de bloemkoolroosjes in ca. 10 minuten beetgaar in ruim kokend water met een beetje zout. Giet af en leg de roosjes uitgespreid op een schaal zodat ze kunnen afkoelen terwijl de saus gemaakt wordt.
Maak een pasta van alle boemboe-ingrediënten in de keukenmachine.
Fruit voor de saus de boemboe 5 minuten op laag vuur in een beetje kokosolie. Voeg de santen toe en laat smelten. Giet het water erbij en roer de tahin erdoor. Breng de saus op smaak met gembersiroop en azijn. Proef op zout. Check de dikte en voeg eventueel extra water toe of kook heel zachtjes in. Haal van het vuur.
Schik alle de groenten op een grote schaal of verdeel over 4 borden. Schenk de saus erover (lauw of koud) en garneer met ei en selderijblad