Fusilli met snelle tomatensaus en linzenballetjes
Fusilli met snelle tomatensaus en linzenballetjes

Hoofdgerecht

Fusilli met snelle tomatensaus en linzenballetjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 762 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g fusilli
LINZENBALLETJES:
400 g linzen, afgespoeld en uitgelekt
40 g Parmigiano Reggiano + extra voor erover
3 tenen knoflook, geperst
1 sjalot, gesnipperd
1 eiwit
Paneermeel, om door te rollen
3 el tomatenpuree
1 tl mosterd
1 tl sojasaus
Peper
Olie en boter, om in te bakken
TOMATENSAUS:
250 g tomaten, zonder kroontjes en in stukjes
3 el olijfolie
2 el tomatenpuree
Snuf zout
Optioneel: basilicumblaadjes, ter garnering

BEreidings wijze

  1. Maak eerst de linzenballetjes: maak de linzen fijn in een keukenmachine (of met de staafmixer). Doe in een kom en voeg alle ingrediënten, behalve het eiwit en het paneermeel, toe en meng goed door. Proef en voeg eventueel nog wat peper toe. Rol in je handen 12-14 balletjes, leg ze op een bord en zet ze even in de koelkast (15 à 30 minuten) zodat ze steviger worden.
  2. Maak ondertussen de saus: breng de olijfolie, stukjes tomaat, de tomatenpuree en het zout samen in een pannetje aan de kook en laat op laag vuur ca. 10 minuten sudderen. Proef en voeg eventueel extra zout toe.
  3. Klop het eiwit in een diep bord los en schud in een ander bord een laag paneermeel. Rol de linzenballetjes achtereenvolgens door het paneermeel, het eiwit en nogmaals door het paneermeel.
  4. Kook de fusilli beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verhit intussen in een koekenpan een scheutje olie met een klontje boter en bak hierin de balletjes voorzichtig in 5 minuten gaar en bruin.
  6. Schep de afgegoten pasta door de saus. Serveer met de balletjes en garneer met basilicum en extra Parmigiano.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.