Curry madras met kip
Curry madras met kip

Hoofdgerecht

Curry madras met kip

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 455 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g kippendijfilet
300 ml kippenbouillon
70 g tomatenpuree
50 g gedroogde abrikozen
2 tenen knoflook, schoongemaakt
1 ui, schoongemaakt
½ citroen, uitgeperst
3 el yoghurt
2 el kokosolie
1 el kerrie madras
1 tl komijnpoeder
Handje peterselie, ter garnering

BEreidings wijze

  1. Doe de ui, knoflook, tomatenpuree, citroen, yoghurt, kerrie madras en komijn bij elkaar in het bakje van de staafmixer. Draai er een grof mengsel van.
  2. Verhit de kokosolie in een grote pan. Bak daarin het kruidenmengsel op vrij hoog vuur tot het lekker gaat ruiken. Dat duurt ongeveer een minuut.
  3. Doe de in stukken gesneden kippendij erbij. Bak die mee, ook een paar minuten.
  4. Knip de gedroogde abrikozen met een keukenschaar in stukjes en doe die er ook bij.
  5. Draai het vuur laag, giet de kippenbouillon erbij en laat alles in ongeveer 15 minuten gaar worden en een beetje inkoken.
  6. Schep in een grote schaal, knip er wat peterselie boven. Serveer met rijst of freekeh.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2016.