Bakken
Chocolate chip & zeewier koekjes
- • Bakken
- • 8 personen
- • 222 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 225 g speltbloem
- • 150 ml zonnebloemolie
- • 75 g kookchocolade puur, in stukjes gehakt
- • 50 g rietsuiker
- • 50 ml rijststroop
- • 50 g pecannoten, geroosterd en fijngehakt
- • ½ citroen, de rasp
- • 1 el zeewiervlokken
- • 1 tl vanillepoeder (gemalen vanille)
- • ½ tl bakpoeder
- • Mespunt fijn zeezout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng bloem, bakpoeder, rietsuiker, chocolade, zeewiervlokken, vanille, zout, citroenrasp en gehakte pecannoten in een kom.
- Meng in een andere kom de rijststroop met de olie en het water. Roer dit door het meelmengsel. Kneed met je handen tot een samenhangend deeg.
- Vorm bolletjes uit het deeg, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat, maar laat ze vooral lekker dik.
- Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten goudbruin. Haal de koekjes uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen. De koekjes zijn knapperig aan de randjes en zacht in het midden.
Boodschappen lijst
-  Citroenen3,45 500 Gram removeadd product to cart
-  Vanillepoeder12,79 10 Gram removeadd product to cart
-  Rietsuiker Fairtrade3,99 1 kg removeadd product to cart
-  Zonnebloemolie mild4,19 500 Ml removeadd product to cart
-  Pecannoten5,79 150 Gram removeadd product to cart
-  3-Zeewierenmix3,99 25 Gram removeadd product to cart
-  Bakpoeder 3x17gram1,19 51 Gram removeadd product to cart
-  Speltbloem3,89 1 kg removeadd product to cart
-  Rijststroop3,59 250 Ml removeadd product to cart
-  Keltisch zeezout fijn3,29 500 Gram removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!









