Chocolate chip & zeewier koekjes
Chocolate chip & zeewier koekjes

Bakken

Chocolate chip & zeewier koekjes

  • Bakken
  • 8 personen
  • 222 kcal / portie

Ingrediënten lijst

225 g speltbloem
150 ml zonnebloemolie
75 g kookchocolade puur, in stukjes gehakt
50 g rietsuiker
50 ml rijststroop
50 g pecannoten, geroosterd en fijngehakt
½ citroen, de rasp
1 el zeewiervlokken
1 tl vanillepoeder (gemalen vanille)
½ tl bakpoeder
Mespunt fijn zeezout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng bloem, bakpoeder, rietsuiker, chocolade, zeewiervlokken, vanille, zout, citroenrasp en gehakte pecannoten in een kom.
  3. Meng in een andere kom de rijststroop met de olie en het water. Roer dit door het meelmengsel. Kneed met je handen tot een samenhangend deeg.
  4. Vorm bolletjes uit het deeg, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat, maar laat ze vooral lekker dik.
  5. Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten goudbruin. Haal de koekjes uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen. De koekjes zijn knapperig aan de randjes en zacht in het midden.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst