Carpaccio van aardappelen met peterselieolie
Carpaccio van aardappelen met peterselieolie

Voorgerecht

Carpaccio van aardappelen met peterselieolie

  • Voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

150 ml olijfolie
50 ml zonnebloemolie
6 vastkokende aardappelen
1 stronk roodlof (of witlof), in fijne reepjes
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, kleingesneden
½ bosje waterkers
½ bosje peterselie
4 el kiemen naar keuze
1 el bieslook, fijngehakt
1 el kappertjes

BEreidings wijze

  1. Meng de olijfolie, zonnebloemolie, knoflook en peterselie in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde peterselieolie.
  2. Breng eventueel op smaak met zout.
  3. Leg de aardappelen in een pan met ruim water en breng dit aan de kook.
  4. Kook de aardappelen beetgaar in circa 20 minuten. Laat ze wat afkoelen, verwijder de schil en snijd ze in dunne plakken.
  5. Verdeel de plakjes aardappelen over vier borden en bestrooi met wat zout.
  6. Verdeel hierover de roodlof, kappertjes, waterkers, ui, bieslook en kiemen.
  7. Sprenkel wat peterselieolie over de salade en serveer de rest er apart bij.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente