Caponata met ansjovis
Caponata met ansjovis

Hoofdgerecht

Caponata met ansjovis

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

3 kleine aubergines, in plakjes
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
1 courgette, in kleine blokjes
1 paprika, in kleine blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 potje kappertjes, uitgelekt
1 potje ansjovisfilets, uitgelekt
1 schaaltje platte peterselie, kleingesneden
4 el witte wijnazijn
1 el kokosbloesemsuiker of rietsuiker
Zeezout
Olie om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Bestrooi de aubergineplakjes met zeezout en laat ca. 30 minuten staan. Giet het vocht weg, was het zout eraf en dep de aubergines droog met keukenpapier. Snijd de plakken in kleine blokjes.
  2. Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook 1 minuut aan. Voeg de aubergineblokjes toe en bak mee tot ze grotendeels goudbruin zijn. Roer de paprika, courgette en peterselie erdoor. Bak alles nog ca. 1 minuut en haal van het vuur.
  3. Schep de rest van de ingrediënten door het groentemengsel en laat afkoelen. Dek af en zet in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken, het liefst 8 uur. Serveer op kamertemperatuur.

Boodschappen lijst

Tips

De caponata blijft in de koelkast ongeveer 1 week goed. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente