Caesar Salad
Caesar Salad

Salade

Caesar Salad

  • Salade
  • 4 personen
  • 315 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 (of 2) kleine kroppen bindsla
2 sneetjes oud brood zonder korst, in dobbelsteentjes
4 el olijfolie + extra voor de croutons
2 teentjes knoflook, gepeld en 1 ervan geperst
3 eieren, hardgekookt, gepeld en elk in 4 parten gesneden
3 el yoghurt
sap van ¼ citroen
paar druppels worcestershiresaus
1 blikje sardines (of ansjovisfilets), uitgelekt
50 g geraspte oude kaas
versgemalen peper en zout

BEreidings wijze

  1. Maak de slablaadjes los van de nerf en was ze. Droog de sla liefst in een slacentrifuge of dep goed droog.
  2. Besprenkel de broodblokjes rondom met olijfolie en meng het geperste teentje knoflook erdoor. Bestrooi met zout. Bak de blokjes krokant in een koekenpan, regelmatig omschudden. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Meng met de staafmixer de yoghurt met olijfolie, citroensap, een teentje knoflook, worcestershiresaus en 2 van de sardinefilets tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak de sla aan met de helft van de dressing en verdeel over 4 borden.
  5. Leg de partjes ei erbij, de overgebleven sardines, oude kaas en de croutons. Schep er de rest van de dressing over en serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer