Boerenlasagne
Boerenlasagne

Hoofdgerecht

Boerenlasagne

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

350 g tomatensaus
250 g lasagnebladen
200 g geraspte kaas
125 g pesto
4 tomaten, in stukjes
2 wortels, in blokjes
2 rode paprika's, in blokjes
2 stengels bleekselderij, in boogjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 courgette, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 el tomatenpuree
1 tl oregano
Scheutje olie

BEreidings wijze

  1. Optioneel: kook de lasagnevellen (één voor één) een paar minuten voor in een grote pan met kokend water. Dit verkort de latere baktijd in de oven (die is dan ca. 20 minuten).
  2. Verwarm de oven voor op 190℃.
  3. Bak de ui en knoflook aan in een beetje olie. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Blus af met een klein scheutje water en doe de oregano en alle groenten erbij. Bak al omscheppend een paar minuten zodat de smaken goed loskomen en zet het vuur dan klein.
  4. Stoof ca. 15 minuten tot de wortel zacht is. Regelmatig omscheppen. Warm de pastasaus op.
  5. Roer de pesto door de gestoofde groenten. Schep ca. 1/3e deel van de groenten in een ingevette lasagnevorm.
  6. Dek af met lasagnevellen en bedek met een laagje pastasaus. Herhaal dit tot alles op is en eindig met pastasaus (zorg dat de toplaag goed bedekt is). Bestrooi met de geraspte kaas en bak goudbruin en gaar in ca. 30-40 minuten in de oven.

Boodschappen lijst

Tips

Dir recept komt uit Lekker Weten Zomer