Bloemkooltaart met spinazie en ricotta
Bloemkooltaart met spinazie en ricotta

Hoofdgerecht

Bloemkooltaart met spinazie en ricotta

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 354 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g bloemkool
300 g wild wonders tomaatjes
125 g ricotta
50 g babyspinazie
50 g kaas
1 ei
1 rode ui
1 teentje knoflook

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180℃.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en verkruimel deze fijn in een keukenmachine of rasp de bloemkool fijn met een rasp. Stoom de bloemkoolkruimels in 10-15 minuten gaar.
  3. Pak een schone theedoek en leg in het midden de gegaarde bloemkoolkruimels neer. Vouw de theedoek om de bloemkoolkruimels heen dicht en wring het uit tot er geen vocht meer uit komt. Meng in een kom de bloemkool met de kaas en het ei tot een deeg. Dit kan vrij plakkerig zijn.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het bloemkooldeeg erover uit. Dit kan eventueel met de bolle kant van een lepel. Bak 15-20 minuten in de oven.
  5. Pel en snijd de rode ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Was en snijd ondertussen de tomaatjes doormidden (of in vieren).
  6. Verhit een koekenpan en fruit hierin de rode ui en de knoflook. Bak de babyspinazie mee tot deze geslonken is.
  7. Haal het bloemkooldeeg uit de oven en besmeer met ricotta. Verdeel hier het spinazie en ui mengsel overheen en de gekleurde tomaatjes. Plaats 15 minuten in de oven tot de tomaatjes zacht zijn. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan.

Boodschappen lijst