Blini's met gerookte zalm, zure room en citruskaviaar
Blini's met gerookte zalm, zure room en citruskaviaar

Hoofdgerecht

Blini's met gerookte zalm, zure room en citruskaviaar

  • Hoofdgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

150 ml melk
125 g zure room
100 g gerookte zalm
70 g tarwebloem, gezeefd
70 g boekweitmeel, gezeefd
4 citroenkaviaar
2 eieren, gesplitst
4 g gedroogde gist
¼ tl zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de melk in een pannetje en voeg de gist toe. Haal direct van het vuur.
  2. Roer de eidooiers er 1 voor 1 door, gevolgd door 80 gram van de zure room.
  3. Voeg nu de bloem, boekweitmeel in delen toe en roer tot een glad beslag.
  4. Dek de kom af met een vochtige (schone) theedoek en laat een uur rijzen op een warme plek.
  5. Klop de eiwitten met het zout in een vetvrije kom op tot stijve pieken. Spatel voorzichtig door het beslag en zet nog een uur afgedekt weg. Nu is het beslag klaar om te bakken.
  6. Verwarm wat boter in een koekenpan en doe met behulp van 2 lepels kleine hoopjes beslag in de pan zodat het kleine pannenkoekjes worden. Bak ze aan beiden kanten totdat ze goudbruin zijn. Doe dit met de rest van het beslag. Laat de blini’s afkoelen.
  7. Garneer de blini’s met gerookte zalm, een dotje van de overgebleven zure room en wat citroenkaviaar.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 30 minuten + 2 uur wachttijd Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2020.