Bietencarpaccio met peer en noten
Bietencarpaccio met peer en noten

Voorgerecht

Bietencarpaccio met peer en noten

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 265 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g rode bieten, schoongemaakt
75 g veldsla
50 g hazelnoten, grof gehakt en licht geroosterd in een droge koekenpan
1 peer
4 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 el rietsuiker
Kneepje citroensap
1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
Zout & peper
DRESSING:
4 el olijfolie
½ el citroensap
2 tl gemalen mosterdzaad
1 tl ahornsiroop of rijststroop
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de bietjes in een ovenschaal. Roer de rietsuiker, balsamico en olijfolie door elkaar en meng door de bietjes. Bestrooi met zout, gemalen peper en rozemarijn.
  3. Rooster voorgekookte bietjes 10 minuten, verse ± 40 minuten of tot ze gaar zijn. Laat uitlekken in een zeef en afkoelen. Snijd ze daarna in dunne plakjes en verdeel over 4 borden.
  4. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes en/of stukjes. Besprenkel met citroensap.
  5. Schik veldsla en peer op de bietjes. Klop alle dressingingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  6. Besprenkel wat dressing over de salade. Maal er eventueel wat extra peper over. Bestrooi met noten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Wijntip: Een Bassac pure rosé in de winter waarom niet? Zeker bij dit gerecht is en rosé gemaakt van typische Zuid-Franse druiven zoals Grenache en met een fijne balans een prima optie