Biefspiesjes in groene thee-yakitori marinade
Biefspiesjes in groene thee-yakitori marinade

Hoofdgerecht

Biefspiesjes in groene thee-yakitori marinade

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 240 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g kogelbiefstuk, in blokjes van 3x3 cm
MARINADE:
50 ml sojasaus
1 stengel citroengras, harde buitenkant verwijderd en binnenste witte deel ragfijn gehakt
Klein stukje gember, geschild en geraspt
Klein handje koriander, gehakt
2 el zoete chilisaus
2 tl rijstazijn
1½ tl groene thee blaadjes

BEreidings wijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een ruime kom door elkaar.
  2. Marineer de biefstukblokjes in de marinade (minimaal 3 uur, liefst hele nacht).
  3. Rijg de blokjes aan spiesjes.
  4. Verwarm een grillpan en gril hierin de spiezen in 3-5 minuten. Keer ze regelmatig.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.