Hoofdgerecht
Zomerstoof
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 570 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • ca. 400 g kipdijlapjes of -blokjes
- • zout & peper
- • 3 eetl plantaardige olie om in te bakken
- • 1 ui, gesnipperd
- • 4 tenen knoflook, fijngesnipperd
- • 1 grote courgette, in grove stukken
- • 700 ml melk (+ eventueel scheutje water)
- • 8 blaadjes salie
- • 1 citroen, in plakjes
- • 1½ eetl maiszetmeel, losgeroerd met een beetje water
- • VOOR ERBIJ:
- • ca. 900 g krieltjes, vlak voor het serveren gekookt
- • 3 eetl peterselie, fijngehakt
BEreidings wijze
- Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Haal uit de pan.
- Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook glazig op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak 5 minuten mee. Giet de melk erbij.
- Voeg de kip weer toe, samen met de salie en de plakjes citroen. Laat ca. 1 uur zachtjes stoven (niet laten koken). Voeg eventueel een beetje water toe als het te droog wordt en roer regelmatig, om aanbranden te voorkomen.
- Breng op smaak met zout en peper en bind de saus met het losgeroerde maiszetmeel.
- Serveer de stoof met de krieltjes en garneer met peterselie
Boodschappen lijst
- Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,39 1 Liter
removeadd product to cart - Salie
3,59 10 Gram
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Vastkokende kriel aardappeltjes
2,59 450 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!