Zomerstoof
Zomerstoof

Hoofdgerecht

Zomerstoof

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 570 kcal / portie

Ingrediënten lijst

ca. 400 g kipdijlapjes of -blokjes
zout & peper
3 eetl plantaardige olie om in te bakken
1 ui, gesnipperd
4 tenen knoflook, fijngesnipperd
1 grote courgette, in grove stukken
700 ml melk (+ eventueel scheutje water)
8 blaadjes salie
1 citroen, in plakjes
1½ eetl maiszetmeel, losgeroerd met een beetje water
VOOR ERBIJ:
ca. 900 g krieltjes, vlak voor het serveren gekookt
3 eetl peterselie, fijngehakt

BEreidings wijze

  1. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Haal uit de pan.
  2. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook glazig op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak 5 minuten mee. Giet de melk erbij.
  3. Voeg de kip weer toe, samen met de salie en de plakjes citroen. Laat ca. 1 uur zachtjes stoven (niet laten koken). Voeg eventueel een beetje water toe als het te droog wordt en roer regelmatig, om aanbranden te voorkomen.
  4. Breng op smaak met zout en peper en bind de saus met het losgeroerde maiszetmeel.
  5. Serveer de stoof met de krieltjes en garneer met peterselie

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!