Hoofdgerecht
Witlof ovenschotel met geitenkaas en kruiden
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 600 g schoongemaakte witlof, harde kern eruit en evt. buitenste blaadjes verwijderd
- • 2 à 3 eieren
- • 2 uien, fijngesneden
- • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 6 el geraspte geitenkaas
- • 2 à 3 el gedroogde kruiden
- • 1 tl kerrie
- • 1 tl gemalen kurkuma
- • Scheutje olijfolie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 160ºC.
- Halveer de witlofstronkjes in de lengte en stoom ze beetgaar in een stoompan, stoomoven of in een afgedekte zeef hangend boven een pan met een laagje kokend water.
- Fruit intussen de ui met de knoflook glazig in een beetje olijfolie. Voeg de helft van de kerrie en kurkuma toe en fruit even mee.
- Breek de eieren in een kom. Voeg de geitenkaas, gedroogde kruiden, zout en peper naar smaak en de rest van de kerrie en kurkuma toe en mix tot een massa.
- Leg de witlofstronkjes in een ingevette ovenschaal en schep het gefruite uienmengsel erbovenop. Giet het ei-kaasmengsel erover en bak ca. 15 minuten in de oven tot het ei gaar is en de kaas gesmolten.
- Serveer met gekookte aardappelen, quinoa of gekookte haverkorrels.
Boodschappen lijst
- Italiaanse kruiden
4,69 40 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
2,99 35 Gram
removeadd product to cart - Geraspte milde geitenkaas
4,79 150 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Witlof
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Milde kerrie Colombo
5,29 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2014.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!






