Bakken
Vegan pompoenkoekjes
- • Bakken
- • 8 personen
- • 151 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g cakemix
- • 300 g pompoenpuree, afgekoeld
- • 200 ml sojadrink met 1 el azijn (10 minuten laten staan en je hebt een vervanger voor karnemelk)
- • 120 g koude kokosolie
- • 75 g vegan roomkaas kruiden knoflook
- • 2 tl bakpoeder
- • ½ tl zout
- • ¼ tl nootmuskaat
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Meng de aangezuurde sojadrink en de pompoenpuree in een kom met een mixer.
- Meng in een andere kom de cakemix met het bakpoeder, nootmuskaat en het zout. Snijd er met 2 messen de kokosolie door tot je een kruimelig deeg hebt. Meng de Boerse’zin Charly erdoor.
- Maak een kuiltje en giet de pompoen-sojamix erin, roer tot een vochtig deeg.
- Leg 12-15 hoopjes deeg op de bakplaat en bak de koekjes in ca. 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
Boodschappen lijst
- Natuurazijn - inmaakazijn
2,19 750 Ml
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Sojadrink
1,99 1 Liter
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
5,49 500 Ml
removeadd product to cart - Plantaardig alternatief voor roomkaas kruiden-knoflook
3,99 140 Gram
removeadd product to cart - Gemalen nootmuskaat
6,19 40 Gram
removeadd product to cart - Butternut pompoen
3,59 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 30 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2019
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!