Vegan pompoenkoekjes
Vegan pompoenkoekjes

Bakken

Vegan pompoenkoekjes

  • Bakken
  • 8 personen
  • 151 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g cakemix
300 g pompoenpuree, afgekoeld
200 ml sojadrink met 1 el azijn (10 minuten laten staan en je hebt een vervanger voor karnemelk)
120 g koude kokosolie
75 g vegan roomkaas kruiden knoflook
2 tl bakpoeder
½ tl zout
¼ tl nootmuskaat

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de aangezuurde sojadrink en de pompoenpuree in een kom met een mixer.
  3. Meng in een andere kom de cakemix met het bakpoeder, nootmuskaat en het zout. Snijd er met 2 messen de kokosolie door tot je een kruimelig deeg hebt. Meng de Boerse’zin Charly erdoor.
  4. Maak een kuiltje en giet de pompoen-sojamix erin, roer tot een vochtig deeg.
  5. Leg 12-15 hoopjes deeg op de bakplaat en bak de koekjes in ca. 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 30 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2019